fredag 11. oktober 2013

Mobilklinikk


I dag har vi igjen vært ute på veiene i Tanzania. Vi satt på med en av sykehusets egne sjåfører og vi må bare få sagt at han kjørte eksemplarisk! 
(PS: på bildet får Heidi påpekt at hun er litt drøyt kledd...)



Dagens utflukt var sammen med et team fra sykehuset som kjører ut til ulike landsbyer for å drive mor-barn oppfølging. Vi var flere besøkende som fikk være med. I dag kjørte vi bare 45 min, andre dager kjører de mye lengre. Teamet kommer til samme sted månedlig. 


Vel fremme stod MANGE kvinner og barn klare under et tre ved en liten kirke og ventet på oss. Det var egentlig midt i "ødemarken", men her hadde altså folk samlet seg. (Vi har forresten skjønt at skal man stå ute og vente på noe, skal man stå under et tre, uavhengig av hvor mye skygge treet gir...) 

Vordende mødre ble registrert, undersøkt, målt blodtrykk på og HIV-testet. Barn og mødre ble vaksinert så langt vaksinebeholdningen rakk. Ellers ble det drukket te og holdt andakt og undervisning. Alt like viktig, tror vi. 



Heidi har i dag målt blodtrykk til hun ble sår i øret og Mette har blitt ekspert i å trekke opp vaksine uten å få bobler i sprøyta. Det var uansett kjekt å få være med å hjelpe til. Vi fikk selvsagt også oppleve hvordan det føles å være en attraksjon...

Nå skal det bli deilig med en rolig helg. (Ingen tur til over 3000 m.o.h. denne helgen. )

English:
Today we visited one of the village-clinics. A lot of women and children had gathered under a tree by a small church waiting for us. It was very fun to meet the people. We also got to help measuring vitals and be a part of vaccinating mothers and children. 

This weekend will hopefully be more relaxing than the last.

By the way, our driver drove very nice! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar