onsdag 2. oktober 2013

Hverdagsliv

I dag besvimte ikke Heidi, så vi har hatt vår første "fulle" dag på medical ward ("old ward"). Vi har fått selskap av en andreårs medisinstudent fra Danmark, veldig gøy! Vi fulgte en kvinnelig turnuslege på runden hennes og fikk et innblikk i hvordan pasienter blir utredet og behandlet. Da hun var ferdig, ca kl. 10.30, var oppgaven vår å lese om noen tilstander vi ikke kunne så mye om; reumatisk hjertesykdom, brucellose og tyfoidfeber. Det er spennende å lære noe nytt! 

Ellers har vi hentet Heidis prøveresultater og betalt for dem; det ble 15500 Tsh. Det var en annerledes køordning enn vi var vant med, man burde i grunn stå med brede skuldre for å nå frem til betalingsluken.



På kvelden spilte vi kortspill i spisesalen. Mette fikk oppleve Heidis konkurranseinstinkt og ble heller distrahert av denne oppdagelsen. Er det ikke vanlig å bli nervøs av kortspill? 

Til slutt tenkte vi litt på Norge og fant ut at det beste var å nyte litt av melkesjokoladen vi hadde med, for all del godt beskyttet av myggnetting! 



Lala salama! 

PS: da vi skulle pusse tenner, kunne Mette fortelle at det ventet en overraskelse i Heidis tannbørste-kopp...



Dyret måtte forresten slippes ut levende. Her skal ingen bøte med livet, Mette har visst følelser for de små! 



English: 
Today we had our first real day at the ward. It was exciting and challanging. We also had to study about some diseases that we knew too little about. 

Heidi also paid for the blood test from yesterday; 15500Tsh. 

In the evening we played games with other students. Heidi was really competative. We also ate a piece of the Norwegian milk-chocolate that we brought, safely protected by mosquitonets. 

We also found an insect with Heidis toothbrush, not very fun! 

Lala salama! 

2 kommentarer:

  1. Jeg liker måten dere oversetter ting til engelsk. Enkelt og greit ;) Hehe!
    Nå har jeg startet min egen blogg som et slags motsvar til denne bloggen: http://forlatthjemme.blogspot.no/
    Kos dere! Klem!

    SvarSlett
  2. Haha...vi liker ideen! Vi skal følge med på alt det spennende (?) som skjer hjemme =)
    Engelsken kan nok bli bedre hos begge, men vi synest dette er greitt. :)

    SvarSlett