lørdag 23. november 2013

Siste dag

(Slik står det på ultralydmaskinen.)

Da har vi hatt vår siste dag på sykehuset. Den tilbragte vi sammen med en veldig hyggelig radiolog fra Storbritannia. Hun forklarte og viste oss mye. I tillegg har vi øvd på FAST-scan (ultralyd). Der fant vi i alle fall ut at Mette finner det hun skal fort, men at det ikke er så lett å finne målorganene (særlig nyrene) på henne. 

Det er rart og trist å tenke på at vi ikke skal gå "ward rounds" med legene og studentene her mer. Eller gå på "x-ray session" og se maaange røntgenbilder daglig. Eller bruke 10 minutter på å finne en tilfeldig person som kan oversette det pasienten sier til swahili slik at sykepleieren forstår. Vi sitter igjen med enormt mange inntrykk og tanker og kommer helt klart til å savne folkene og livet her.



Dagen i dag ble helt annerledes enn planlagt. Vi hadde ingen planer utnom å kanskje sole oss, da vi gikk til frokost. Der fikk vi høre om en utflukt, og etter litt om og menn (og fire personer på tre seter), ble vi med på tur for å besøke noen fra Hatzabeer-stammen. Det ble en dag med mye kjøring og et besøk hos mennesker som lever av det de finner i naturen; dyr, frukt og røtter. Dette er dessuten folket som har klikkelyder og andre uvanlige lyder som en del av språket. Vi er veldig glade for at vi ble med på tur, på tross av 10 minutters pakketid.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar