lørdag 28. september 2013

Jambo!



Skal du noen gang reise med KLM til Afrika trenger du IKKE å ta med mat. Vi ble foret som bare det. Frokost og to varme måltider i løpet av turen. Kaffe, te og annen drikke ble servert rett som det var. I tillegg fikk vi snacks og is (du kunne få to om du ville). Vi levde godt med andre ord. Ellers gikk turen veldig fint, men den var preget av lite søvn natten i forveien (fnisejenter).

Vi landet til 28 grader celcius og HØY luftfuktighet, så jakke og genser måtte av ganske fort. Visumkøen gikk overraskende fort, og vi fant lett vår kontaktperson Herman. Første møte med Tanzaniansk trafikk i stummende mørke, er kanskje ikke å anbefale. Det var tut-og-kjør  med mye blending. Uansett, vi kom trygt frem til hotellet og fikk servert en halv kilo ris før vi la oss.

Dagen i dag har gått med til å ordne praktiske ting. Heldigvis (helt nødvendig!) har vi hatt med oss Herman rundt i byen. Herman springer mellom bilene med Mette hakk i hel, mens Heidi blir stående lammet igjen. Vi har også benyttet oss av "daladala", minibusser uten grenser for antall passasjerer.

Planen er å reise til Haydom i morgen. Vi gleder oss veldig til å komme frem til vårt "hjem" for de to neste månedene.

PS: Swahili-kunnskapene våre kan nok bli bedre; nå sliter vi veldig med å forstå om mennesker sier "hei" eller presenterer sitt navn....

1 kommentar:

  1. Ja,dette må bli masse kjekt.ønske alt godt til begge to :-) Kwaheri

    SvarSlett