søndag 29. september 2013

Habari Haydom


Da har vi ankommet Haydom, etter en lang dag i bil. Vi har blitt veldig godt passet på av Herman som tok i mot oss på flyplassen og kjørte til Haydom med oss. Han ordnet det faktisk slik at vi fikk sitte på med en lege som jobber på sykehuset. Det satt også på en nederlandsk legestudent i bilen, en hyggelig dame. 

Turen gikk radig til vi stoppet og spiste i Babati; ris og gryterett med kjøtt av ukjent opphav (it's meat). (Dette var faktisk det dyreste måltidet til nå, 7000 Tsh, antagelig hvitingpris). 

Siste delen av turen var på det de kaller "rough-road". Det kan sammenlignes med en blanding av skogssvei og grusvei. Det gikk gjerne i 70km/t (minst), men den ekstremt tunglastede land cruiseren så ikke ut til å ha problemer. 

Dagens største utfording er at vi hele tiden mister ting (heldigvis dukker det meste opp etter en liten leteaksjon). To stk "frøken vims" på tur. 

Vel fremme på sykehuset har vi pakket ut og fylt skapene med alt pikkpakket (det virker ganske overdrevent, men tiden vil vise hvor mye som faktisk var nødvendig å ha med). 

I morgen skal vi (etter planen) se sykehuset for første gang. Forløpig menger vi oss med alle vestlige (mange norske) som bor på guest house. 



English:
Today we drove from Arusha to Haydom. Mr Herman has bin very nice, helping us a lot these days. He even arranged for us to get a ride with a doctor who works at the hospital. 

The journey went very well, we had a nice meal in a town called Babati. The road was really rough some parts of the way, but we arrived safely at Haydom. 

Now we look foreward to start our "new life" at Haydom. 

1 kommentar:

  1. Jammen stolt av deg, som kom fram uten å miste noe! Du skal få ros når det kjæm fræmen!

    SvarSlett